| QUÈ ÉS?
| HISTÒRIA
| AVANTATGES
| PROSTATECTOMIA RADICAL
   - Què és?
   - Avantatges
   - Afectacions continencia
| CIRUGIA DE LA FOSA LUMBAR
   - Nefrectomia radical i parcial
   - Altres técniques
   
Web Mèdic Acreditat. Veure més informació Número col·legiat
28947

Centre Mèdic Teknon

Consultoris Marquesa
Despatx 45
C/ Marquesa de Villalonga 12
T 933 933 168 | M 606 79 24 42
Avís legal
 
LAPAROSCÒPIA | prostatectomia radical

QUINS AVANTATGES TÉ LA PROSTATECTOMIA RADICAL PER VIA LAPAROSCÒPICA?
El principal avantatge de la cirurgia laparoscòpica és la visió. La magnificació de la imatge permet afinar i precisar molt més els moviments quirurgics, fet de gran trascendència especialment en la cirurgia oncològica. L’abordatge laparoscòpic evita la incisió, raó per la qual la recuperació per fer vida normal és molt ràpida. El temps quirúrgic més llarg a quiròfan reverteix en una recuperació més fàcil. El sagnat operatori acostuma a ser mínim, pel que habitualment no és necessària la transfusió de sang.

QUAN ES PODEN CONSERVAR ELS NERVIS ERECTORS?
L’afectació de la erecció és un dels problemes del tractament del càncer de pròstata. Quan el cas ho permet, es poden preservar un o els dos feixos neurovasculars, amb una probabilitat més alta (al voltant del 50%) de recuperació de l’erecció. La cirurgia laparoscòpica, amb la magnificació de la imatge, permet un abordatge precís d’aquests feixos, per conservar-los quan sigui possible.

La intenció primera del tractament quirúrgic és la curació de la malaltia, quedant en segon terme els dèficits funcionals que això pugui ocasionar. És per això que cal valorar cada cas en concret prèviament a la cirurgia i durant el mateix acte quirúrgic. Davant el dubte de no poder garantir una cirurgia correcta des del punt de vista oncològic, s’opta per la extirpació dels feixos neurovasculars.

 
 
 

" Hi ha una probabilitat ms
alta (al voltant del 50%) de recuperaci de lerecci "