| QUÈ ÉS?
| HISTÒRIA
| AVANTATGES
| PROSTATECTOMIA RADICAL
   - Què és?
   - Avantatges
   - Afectacions continencia
| CIRUGIA DE LA FOSA LUMBAR
   - Nefrectomia radical i parcial
   - Altres técniques
   
Web Mèdic Acreditat. Veure més informació Número col·legiat
28947

Centre Mèdic Teknon

Consultoris Marquesa
Despatx 45
C/ Marquesa de Villalonga 12
T 933 933 168 | M 606 79 24 42
Avís legal
 
LAPAROSCÒPIA | prostatectomia radical

QUÈ ÉS LA PROSTATECTOMIA RADICAL LAPAROSCÒPICA?
La prostatectomia radical per via laparoscòpica és la tècnica quirúrgica que permet l’extirpació amb criteris oncològics, de la glàndula prostàtica en el cas d’un càncer.

Es realitza mitjançant l’utilització de 4 o 5 tubs (trócars). El procediment consisteix en la separació de la pròstata dels seus òrgans veïns (la bufeta urinària i la uretra), per poder-la extirpar. A continuació es precisa de la reconstrucció del tram urinari, connectant la bufeta urinària a la uretra. Aquesta anastomosi precisa d’un gran domini de la tècnica de sutura laparoscòpica perquè quedi perfectament estanca. S’empra habitualment energia elèctrica bipolar i els clips hemostàtics pel control vascular.

Es pot realitzar mitjançant un abordatge transperitonial o bé extraperitonial. La tècnica inicial va ser descrita per via transperitonial, abordatge diàfan i de fàcil orientació, tot i que la tendència sembla afavorir el canvi a la via extraperitonial. Aquest darrer abordatge és d’accés més ràpid (reduint el temps quirúrgic), ofereix un espai de treball més tancat (que pot dificultar alguns moviments) i no invaeix la cavitat abdominal (evitant els riscos que això suposa).

En els casos en que és factible, es poden preservar els feixos neurovasculars responsables de l’erecció, obtenint millors resultats en la recuperació d’aquesta funció. El temps quirúrgic habitual d’aquesta intervenció és d’unes dues hores i mitja. El postoperatori precisa de mantenir una sonda vesical, que es pot retirar a la setmana de la intervenció.

 
 
 

" El temps quirúrgic habitual d’aquesta intervenció és d’unes dues hores i mitja. "